Leg de kipfilethaasjes op een snijplank en bestrooi aan beide kanten met peper en zout.
300 gram kipfilethaasjes
Leg op elk stukje 2 blaadjes salie en omwikkel met de ham. Zorg dat de salie onder de ham geklemd zit.
16 blaadjes verse salie, 8 plakjes Parma of Serano ham
Snipper het sjalotje.
1 sjalotje
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in vijf minuten lichtbruin en gaar (keer halverwege). Neem de kip uit de pan en leg op een (verwarmd) bord.
1 eetlepel olijfolie
Verhit de boter in de pan, schraap de aanbaksels los en fruit het sjalotje een paar minuten. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten inkoken.
75 gram roomboter, 100 ml droge witte wijn
Leg de kipfilethaasjes terug in de saus en verwarm nog een minuutje mee.
Serveer twee haasjes per persoon en overgiet met wat van de wijnsaus.