Ga terug Email Link
+ servings

Scholrolletjes in Aziatische kokossaus

Heerlijke rolletjes van vis in een aromatische saus met kokosmelk
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

  • 6 cocktailprikkers

Ingredients

  • 6 scholfilets
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 lente uitjes
  • 2 kaffir limoen blaadjes
  • 1 chili peper in dunne ringetjes optioneel

Aan de slag!

  • Snijd het lichte gedeelte van de lente uitjes in dunne reepjes en het groene gedeelte in ringetjes.
    2 lente uitjes
  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Leg een aantal lente ui reepjes onderaan en rol de scholfilet strak op. Zet vast met een prikker. Herhaal met de andere scholfilets.
    6 scholfilets
  • Breng de kokosmelk met de kaffir limoen blaadjes aan de kook. Leg de scholrolletjes in de saus en stoof in acht minuten gaar op middelhoog vuur, keer halverwege de tijd voorzichtig een keer om.
    200 ml kokosmelk, 2 kaffir limoen blaadjes
  • Leg op de borden, schenk er de saus over en bestrooi met de ringetjes lente ui en optioneel wat ringetjes chili peper.
    1 chili peper in dunne ringetjes
  • Serveer zo (als voorgerecht) of met rijst als hoofdgerecht.
Delen op Facebook