Ga terug Email Link
Schwarzwalderkirsch plaatcake

Schwarzwalderkirsch plaatcake

Een vereenvoudigde versie van de beroemde Schwarzwalderkirschtorte
Print Pin
Gang: Taart
Keuken: Duitse
Trefwoord: oven
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram roomboter kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 100 gram amarenen op siroop plus extra voor decoratie
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 3 eetlepels suiker
  • chocoladeschaafsel
  • boter of bakspray om in te vetten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  • Meng de roomboter in de keukenmachine met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig geheel. Klop er vervolgens de eieren en yoghurt door. Roer de cacaopoeder door de bloem en zeef dit boven het beslag. Spatel rustig door het beslag. Niet te veel meer roeren, het moet net voldoende gemengd zijn.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk glad met de spatel. Verdeel er de amarenen over en druk ze een beetje in het beslag. Bak de plaatcake in de oven in ca. 30 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of er geen beslagresten meer aan zitten.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met het zakje slagroomversteviger en de suiker. Decoreer de plaatcake met toefjes slagroom. Doe op ieder toefje een amarenenkers of wat siroop en bestrooi met chocladeschaafsel.
  • Snijd in blokjes en serveer.
Delen op Facebook