Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
Meng de roomboter in de keukenmachine met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig geheel. Klop er vervolgens de eieren en yoghurt door. Roer de cacaopoeder door de bloem en zeef dit boven het beslag. Spatel rustig door het beslag. Niet te veel meer roeren, het moet net voldoende gemengd zijn.
Doe het beslag in de vorm en strijk glad met de spatel. Verdeel er de amarenen over en druk ze een beetje in het beslag. Bak de plaatcake in de oven in ca. 30 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of er geen beslagresten meer aan zitten.
Laat de cake volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf met het zakje slagroomversteviger en de suiker. Decoreer de plaatcake met toefjes slagroom. Doe op ieder toefje een amarenenkers of wat siroop en bestrooi met chocladeschaafsel.
Snijd in blokjes en serveer.