Ga terug Email Link
–+ servings
Siu mai dumpling

Siu mai

Een heerlijke Chinese open dim sum van varkensgehakt, garnalen en paddenstoelen.
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Chinese
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 53 minuten
Porties: 32 stuks

Ingrediënten

  • 10 gram gedroogde shiitake paddenstoelen toko
  • 350 gram varkensgehakt
  • 200 gram gepelde rauwe garnalen
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel Shaoixing rijstwijn toko
  • 0,5 eetlepel sojasaus
  • 2 mespuntjes zout
  • 2 mespuntjes witte peper
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 0,5 eetlepel sesamolie
  • 1 pak wontonvellen rond of vierkant

Aan de slag!

  • Week de gedroogde shiitake 30 minuten in warm water. Knijp ze uit en hak ze grof. Hak de garnalen ook grof.
  • Meng in een kom het gehakt, de garnalen en de shiitake's door elkaar. Voeg ei, rijstwijn, sojasaus, zout, peper, suiker, maizena en sesamolie toe. Meng goed tot een plakkerig geheel.
  • Pak het gehaktmengsel af en gooi het 5 keer in de kom om lucht er uit te krijgen. Dek af en zet een uur in de koelkast.
  • Als je vierkante wontonvellen hebt, snijd dan van de stapel van ieder hoek een cm. af.
  • Vorm een ring met je duim en wijsvinger en leg er een wontonvel op. Maak een kuiltje en leg er ca. 1 eetlepel vulling in. Druk de vulling samen en druk eventueel aan de bovenkant een beetje aan. Leg op een dienblad en dek af met een theedoek.
  • Als je alle siu mai hebt gevuld kun je de uitstekende deegtopjes afsnijden of knippen (die worden hard na het stomen).
  • Leg de siu mai in een stoommand met bakpapier. Breng water aan de kook, zet de stoommand erop en stoom 7 tot 8 minuten met een deksel erop tot ze gaar zijn.
  • Serveer met een dipsaus van bijvoorbeeld sojasaus en crispy chili olie.
Delen op Facebook