Week de gedroogde shiitake 30 minuten in warm water. Knijp ze uit en hak ze grof. Hak de garnalen ook grof.
Meng in een kom het gehakt, de garnalen en de shiitake's door elkaar. Voeg ei, rijstwijn, sojasaus, zout, peper, suiker, maizena en sesamolie toe. Meng goed tot een plakkerig geheel.
Pak het gehaktmengsel af en gooi het 5 keer in de kom om lucht er uit te krijgen. Dek af en zet een uur in de koelkast.
Als je vierkante wontonvellen hebt, snijd dan van de stapel van ieder hoek een cm. af.
Vorm een ring met je duim en wijsvinger en leg er een wontonvel op. Maak een kuiltje en leg er ca. 1 eetlepel vulling in. Druk de vulling samen en druk eventueel aan de bovenkant een beetje aan. Leg op een dienblad en dek af met een theedoek.
Als je alle siu mai hebt gevuld kun je de uitstekende deegtopjes afsnijden of knippen (die worden hard na het stomen).
Leg de siu mai in een stoommand met bakpapier. Breng water aan de kook, zet de stoommand erop en stoom 7 tot 8 minuten met een deksel erop tot ze gaar zijn.
Serveer met een dipsaus van bijvoorbeeld sojasaus en crispy chili olie.