Ga terug Email Link
–+ servings
Snelle Surinaamse saoto soep

Snelle Surinaamse saoto soep

Met de kruidenpasta van Sorgh & Hoop maakte ik een heerlijke snelle versie van deze bekende Surinaamse soep.
Print Pin
Gang: Soep
Keuken: Surinaams
Trefwoord: comfortfood, snel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

Voor de bouillon

  • 90 gram Sorgh & Hoop verse Javaanse kruidenpasta
  • 1,5 liter water
  • 1 eetlepel sojasaus ketjap asin
  • 2 kippenbouillonblokjes optioneel
  • 400 gram kippendijen of kipfilet

Voor de ketjapsaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zoete sojasaus ketjap manis
  • 1 eetlepel zoute sojasaus ketjap asin
  • 1 madame jeanet peper of andere rode peper

Voor de bijgerechten

  • gefruite uitjes
  • bami groentepakket
  • 4 eieren
  • 200 gram rijst of mie
  • gefrituurde frietjes chips

Aan de slag!

  • Kook de eieren hard en de rijst of mie gaar.
  • Breng het water met de Javaanse kruidenpasta, de zoute ketjap, de bouillonblokjes en de kip aan de kook en kook in ca. 25 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de bouillon. Laat gedeeltelijk afkoelen en pluis fijn met twee vorken.
  • Voor de ketjapsaus snijd of vijzel je de knoflook en peper fijn en meng je dit met de zoete en zoute ketjap.
  • Zet de bijgerechten in schaaltjes op tafel: de ketjapsaus, groente, geplozen kip, gekookte eieren (gehalveerd of in plakjes), gefruite uitjes, rijst of mie en frietjes. Zet de pan met bouillon erbij.
  • Schep de bijgerechten naar keuze in je kom, schep hier bouillon over en breng op smaak met wat ketjapsaus. Eet smakelijk!
Delen op Facebook