Ga terug Email Link
+ servings
sticky chicken uit de airfryer

Sticky chicken uit de airfryer

Heerlijke kipkluifjes, klaar in 15 minuten (exclusief marineren)!
Print Pin
Gang: snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: airfryer
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Voorverwarmen: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 8 wings/kluifjes

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 400 gram kipkluifjes wings of borrelboutjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 eetlepel mirin zoete Japanse rijstwijn
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • lente-uitje of koriander optioneel

Aan de slag!

  • Meng de sojasaus, honing, gembersiroop, mirin, knoflook en sesamolie en doe in een plastic diepvrieszak. Doe hier de kip bij en verdeel de marinade goed over alle stukken. Leg minimaal 1 uur in de koelkast, langer mag altijd.
    400 gram kipkluifjes, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 theelepel gembersiroop, 1 eetlepel mirin, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sesamolie
    sticky chicken airfryer
  • Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 180 graden.
  • Bak de sticky chicken in ca. 10 minuten goudbruin, schud halverwege even om.
  • Haal uit de airfryer, leg op een schaal en bestrooi met sesamzaadjes en eventueel fijngesneden lente-ui of koriander.
    sesamzaadjes, lente-uitje of koriander
Delen op Facebook