Ga terug Email Link
+ servings
Surinaamse gommakoekjes

Surinaamse gommakoekjes

Deze Surinaamse koekjes gemaakt van maizena hebben een bijzondere structuur en smaak. Lekker!
Print Pin
Gang: koek
Keuken: Surinaams
Trefwoord: oven, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 40 koekjes

Ingredients

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 gram maizena
  • gekleurde discoballetjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker, vanillesuiker en ei in een beslagkom en mix in circa 5 minuten met een handmixer tot een lichtgele romige massa.
  • Zeef de maïzena boven de kom en roer het beslag voorzichtig met een spatel tot een stevige bal.
  • Maak hiervan 40 kleine bolletjes, druk ze met een vork een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Bestrooi elk koekje met suikerballetjes.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de maïzenakoekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze moeten lichtgeel blijven.
  • Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
Delen op Facebook