Ga terug Email Link
+ servings
taartje met doperwten en oesterzwammen

Taartje van doperwten en oesterzwam

Een licht en zomers voorgerecht. Een explosie van smaken en toch klaar in 10 minuten!
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram doperwten diepvries
  • 6 blaadjes verse munt
  • 4 eetlepels verse roomkaas
  • 50 gram oesterzwammen
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 1 klontje kruidenboter of gewone boter
  • zoete chilisaus optioneel

Aan de slag!

  • Blancheer de bevroren doperwten door er kokend water over te genieten en twee minuten te laten staan. Giet af en prak fijn met een vork (mag best een beetje grof blijven). Knip de munt in reepjes en roer door de erwtenpuree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de roomkaas los met de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in een klontje (kruiden)boter goudbruin in ca. vijf minuten. 
  • Zet de kookring op een mooi bord, doe er de helft van de erwtenpuree in en druk aan. Leg er de helft van de mierikswortel-roomkaas bovenop en druk aan. Top af met de helft van de gebakken oesterzwammen. Trek de ring langzaam omhoog. Herhaal op een tweede bord.
  • Vul eventueel een pipetje met zoete chilisaus en steek in het taartje.
Delen op Facebook