Ga terug Email Link
+ servings
tempe manis of tempeh goreng

Tempé manis (of tempeh goreng)

Een heerlijk vegetarisch gerecht van krokant gebakken tempé
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesische
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 250 gram tempé
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel trassi
  • 2 kaffir limoen blaadjes
  • plantaardige olie

Aan de slag!

  • Snijd de tempé in dunne reepjes. Des de te dunner des te knapperiger! Verhit een laagje olie in een wok en frituur de tempé reepjes in twee delen goudbruin. Leg op een bord met keukenpapier en bestrooi met zout. 
  • Verwijder de overtollige olie uit de pan en voeg een beetje nieuwe olie toe.
  • Snijd de knoflook en sjalotjes fijn.  Bak ze in de wok lichtbruin. Voeg de trassi toe en bak even mee. Voeg nu de ketjap manis, de sambal, de citroensap, de palmsuiker en de verbrokkelde blaadjes kaffir limoen toe. Wanneer het goed bubbelt voeg je de de gefrituurde tempé toe.
  • Roer om totdat alle tempé reepjes zijn bedekt met saus. Zowel warm als koud lekker!
Delen op Facebook