Ga terug Email Link
+ servings
Thaise kip in pandanblad

Thaise kip in pandanblad

Een van mijn favoriete voorgerechten bij de Thai!
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Thais
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Marineren: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 12 minuten
Servings: 16 stuks

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 5 korianderwortels of steeltjes van korianderblad
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zwarte peper vers gemalen
  • 0,25 theelepel zout
  • 350 gram kipfilet in 16 stukjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1,5 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 16 pandanbladen
  • plantaardige olie

Aan de slag!

  • Hak de korianderwortels of steeltjes grof. Stamp in een vijzel de korianderwortels, knoflook, peper en zout tot een pasta.
  • Meng de pasta met de kip, oestersaus, sesamolie en bloem in een kom. Dek de kom af met plasticfolie en zet de ca. 3 uur in de koelkast. Langer mag altijd!
  • Knip het pandanblad doormidden. Vouw één helft om de kipfilet en de andere helft kruislings om de andere zijde, zodat het hele stuk kip is ingepakt. Zet vast met een cocktailprikker.
  • Verhit de olie in een wok of diepe koekenpan of gebruik een frituurpan. Laat de pakketjes voorzichtig in de olie glijden en frituur ze ca. 7 minuten. Verwijder na het frituren de cocktailprikkers.
  • Serveer met chilisaus of een combi van ketjap en sesamolie.
Delen op Facebook