Ga terug Email Link
+ servings
Zoetzure komkommer

Thaise zoetzure komkommer

Een lekker fris zoet-zuur bijgerecht bij bijvoorbeeld een Thaise of Indiase curry.
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 1 uur
Servings: 1 portie

Ingredients

  • 50 ml azijn
  • 100 ml water
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 rode chilipeper
  • 2 sjalotjes
  • 0,5 komkommer

Aan de slag!

  • Breng in een pannetje het water, de suiker, azijn en vissaus op middelhoog vuur aan de kook. Laat een paar minuutjes zacht koken, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in flinterdunne reepjes. Snijd de sjalotjes in hele fijne ringen. Schil de komkommer, halveer en snijd in dunne plakjes.
  • Voeg alles toe aan het afgekoelde azijnmengsel en laat tenminste 1 uur alle smaken intrekken in de koelkast. Serveer in een leuk schaaltje.
Delen op Facebook