Ga terug Email Link
+ servings

Vegan rendang met jackfruit

Jackfruit is de perfecte vleesvervanger in deze Indonesische rendang
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 bakje Fairtrade original Rendang Boemboe of zelfgemaakte boemboe
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 6 blaadjes kaffir limoen blaadjes
  • 2 eetlepels sojasaus vegan versie
  • 1 eetlepel ketjap manis vegan versie
  • 40 gram geraspte kokos
  • koriander optioneel

Aan de slag!

  • Giet de jackfruit af, spoel onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg de boemboe, knoflook, komijn en kaffir limoen blad toe en roerbak een paar minuten. Gebruik je het recept van mijn zelfgemaakte boemboe, dan kun je de ui, knoflook en komijn achterwege laten.
  • Voeg de jackfruit, het water en de kokosmelk toe en laat een half uur met deksel op een laag pitje sudderen. Verwijder de deksel en laat nog een half uur sudderen. Voeg vervolgens de sojasaus en ketjap toe en laat nog een half uur zonder deksel koken (in totaal dus 1 ½ uur kooktijd).
  • Rooster in een droge koekenpan op een laag vuurtje de kokosrasp goudbruin. Roer af en toe en laat het niet verbranden! Voeg de rasp toe aan het eind van de kooktijd (houd wat achter voor de garnering) en roer door.
  • Verwijder het citroenblad en trek eventueel met twee vorken het vruchtvlees van de jackfruit nog wat uit elkaar.
  • Serveer met witte rijst en garneer met de kokosrasp en eventueel wat verse fijngehakte koriander.
Delen op Facebook