Ga terug Email Link
+ servings
Vitello tonnato

Vitello tonnato

De ideale combinatie van vlees en vis in een lekker en makkelijk voorgerecht!
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vis, vlees
Bereidingstijd: 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram gebraden kalfsfricandeau in plakjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • platte peterselie of rucola optioneel

Aan de slag!

  • Haal de fricandeau een half uur voor serveren uit de koelkast.
  • Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, twee eetlepels van de kappertjes, de ansjovisfilets, mayonaise en olijfolie in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de plakjes fricandeau over de borden. Verdeel er de tonijnsaus over.
  • Garneer met de resterende kappertjes en versgemalen zwarte peper en eventueel wat grofgehakte platte peterselie of rucola.

Notes

Tips:
  • Vitello tonnato is ook heerlijk als lunch op een (ciabatta)broodje!
  • Ansjovisfilets over? Bak ze mee met de ui en knoflook voor in de pastasaus!
  • Kappertjes kun je geopend heel lang bewaren in de koelkast. Een heerlijke smaakmaker!
Delen op Facebook