Ga terug Email Link
+ servings
Walnut brittle

Walnut brittle

Een heerlijk snoepje van brosse karamel met walnoten en zeezout
Print Pin
Gang: Snoep
Keuken: Brits
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 1 stuk

Ingredients

Aan de slag!

  • Hak de walnoten grof of verbrokkel met je handen.
    100 gram walnoten
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de fijne kristalsuiker, ahornsiroop, vanillesuiker en roomboter in een pan en voeg hier 40 ml water aan toe.
    120 gram fijne kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 35 gram ahornsiroop, 35 gram roomboter
  • Breng op een gemiddeld vuur aan de kook. Het gaat flink bubbelen. Wacht tot de suiker gaat karameliseren of de thermometer 150 graden aangeeft.
  • Haal van het vuur en roer er de baking soda en vervolgens de walnoten door.
    1 theelepel baking soda
  • Werk snel en doe het mengsel over op de bakplaat met bakpapier. Spreid zoveel mogelijk uit met de spatel en bestrooi met zeezoutvlokken.
    zeezoutvlokken Cornish sea salt
  • Laat geheel afkoelen en breek daarna in stukken. Bewaar in een afsloten blik of pot.
Delen op Facebook