Hak de walnoten grof of verbrokkel met je handen.
100 gram walnoten
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de fijne kristalsuiker, ahornsiroop, vanillesuiker en roomboter in een pan en voeg hier 40 ml water aan toe.
120 gram fijne kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 35 gram ahornsiroop, 35 gram roomboter
Breng op een gemiddeld vuur aan de kook. Het gaat flink bubbelen. Wacht tot de suiker gaat karameliseren of de thermometer 150 graden aangeeft.
Haal van het vuur en roer er de baking soda en vervolgens de walnoten door.
1 theelepel baking soda
Werk snel en doe het mengsel over op de bakplaat met bakpapier. Spreid zoveel mogelijk uit met de spatel en bestrooi met zeezoutvlokken.
zeezoutvlokken Cornish sea salt
Laat geheel afkoelen en breek daarna in stukken. Bewaar in een afsloten blik of pot.