Ga terug Email Link
Weesper moppen bakken

Weesper moppen

Heerlijk en eenvoudig te maken koekje, op basis van zelfgemaakte amandelspijs
Print Pin
Gang: koek
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 1 dag

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker + extra om uit te rollen
  • 1 ei
  • 1/2 limoen alleen de rasp

Aan de slag!

  • Meng de amandelmeel, de kristalsuiker, ei en limoenrasp in een beslagkom tot een soepel 'deeg'. Maak hier een rol van en wikkel in plastic folie. Laat tenminste 24 uur 'rijpen' in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak een rol van ca. 4 cm doorsnede en snijd hier plakken van ca. 2 cm van. Wentel beide snijvlakken door de suiker en leg op de bakplaat.
  • Bak in ca. 8-10 minuten tot de koekjes een goudbruin randje hebben.
  • Laat afkoelen op een rooster.
Delen op Facebook