Ga terug Email Link
+ servings
crème fraiche maken

Zelf crème fraiche maken

Een super makkelijk en leuk projectje om te doen!
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 2 dagen
Totale tijd: 2 dagen 1 minuut
Servings: 1 halve liter

Wat heb je nodig:

  • Glazen pot ca. 1 liter inhoud
  • Koffiefilter of keukenpapier

Ingredients

  • 0,5 liter verse slagroom ongeslagen
  • 30 ml volle yoghurt of karnemelk 2 eetlepels

Aan de slag!

  • Meng de yoghurt of karnemelk door de slagroom. Doe in een glazen pot en dek af met een koffiefilter of een stuk keukenpapier en elastiek (zodat het kan ademen).
  • Laat nu tenminste 24 uur op kamertemperatuur staan. Warme kamertemperatuur wel te verstaan, de melkzuurbacteriën werken het beste bij een temperatuur rond de 24-25 graden. Ik liet zelf de pot bijna 48 uur staan. Hoe langer, hoe dikker.
  • Zet ‘m daarna in de koelkast, daar wordt de crème fraiche ook nog wat dikker. Het blijft zo’n twee weken houdbaar.
Delen op Facebook