Ga terug Email Link
+ servings
Zelf paneer maken

Zelf paneer maken

Maak zelf paneer, verse witte kaas uit India
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 1 portie van 125 gram

Wat heb je nodig:

  • Kaas- of theedoek
  • Vergiet of zeef

Ingredients

  • 1 liter volle melk
  • 2 theelepels citroensap of azijn
  • 1 theelepel zout
  • (eventueel) kruiden of specerijen naar smaak

Aan de slag!

  • Leg een kaas- of theedoek in een zeef of vergiet en hang deze in een kom.
  • Breng de melk aan de kook. Schenk er dan al roerende de citroensap of azijn bij. Neem vervolgens de pan van het vuur en blijf roeren tot de melk zich scheidt in wrongel en wei.
    1 liter volle melk, 2 theelepels citroensap of azijn
  • Voeg een theelepel zout toe en eventueel ook andere kruiden of specerijen.
    1 theelepel zout, (eventueel) kruiden of specerijen
  • Giet het kaasmengsel in de kaasdoek, zeef de kaas en vang het vocht (de wei) op. Laat iets afkoelen.
  • Neem de punten van de kaasdoek bij elkaar en haal uit de zeef. Draai de kaasdoek, om de kaasbal strakker aan te trekken en om het vocht eruit te persen. Laat de kaas in de vergiet minimaal een uur uitlekken.
  • Doe de kaas vervolgens in een (passend) bakje, leg er iets zwaars bovenop (bijvoorbeeld een conservenblik) en laat nog een keer een uur in vorm komen.
Delen op Facebook