Walnut brittle is nou typisch zo’n recept dat ik niet te vaak moet maken. Waarom? Ik eet het gewoonweg allemaal achter elkaar op! Die combinatie van mijn favoriete noten, karamel en zeezout is onweerstaanbaar lekker! Brittle Het oorspronkelijke recept is volgens mij met pinda’s. Je ziet het veel in Engeland, […]
Zoet
Pistache meringue
Meringue bak ik graag en regelmatig. Het blijft toch wonderlijk om te zien hoe je van eiwit en suiker zulke lekkere snoepjes kunt maken. Ik varieerde dit keer met een topping van pistache noten. Deze pistache meringue doen het ook leuk als cadeautje wanneer je bij iemand op visite gaat! […]
10 x zelf snoep maken
Hoewel ik echt geen zoetekauw ben, vind ik zelf snoep maken fantastisch! Het heeft iets magisch, wanneer je bijvoorbeeld uit alleen eiwit, suiker en honing heerlijke noga ziet ontstaan. Of karamel uit suiker en water! Ik zet de 10 leukste recepten om zelf snoep te maken voor je op een […]
Gebrande amandelen (zoals van de Duitse kerstmarkt)
Ieder jaar ga ik met mijn moeder naar de kerstmarkt in Duitsland. En daar komen je de heerlijkste geuren tegemoet. Van glühwein natuurlijk, en versgebakken reibekuchen. Maar de lekkerste geur is die van ‘gebrannte Mandeln’ ofwel gebrande amandelen. De geur van karamel en kaneel komt je al van ver tegemoet. […]
Turks fruit met oranjebloesem en pistache
Omdat Sinterklaas oorspronkelijk uit Turkije komt mag Turks Fruit als zoete lekkernij eigenlijk niet ontbreken op pakjesavond. Het traditionele recept voor Turks Fruit wordt gemaakt met wijnsteen en is wat bewerkelijker. Dit modernere recept wordt gemaakt met gelatine en lukt altijd! Het is dan uiteraard niet meer halal. Lokum In […]
Banoffee taartjes
Ik mocht onlangs een zogenaamde Solidaridad box ontvangen. Deze box inspireerde mij tot het maken van deze heerlijke en makkelijke banoffee taartjes. Deze bananen toffee taart wordt meestal in het groot gemaakt en is normaal gesproken vrij bewerkelijk. Dat kan makkelijker! Solidaridad Solidaridad werkt aan verduurzaming in 40 landen in 13 […]
Schwarzwalderkirsch plaatcake
Op zijn verjaardag mag Bodhi altijd kiezen welke taart ik voor hem moet bakken. Voor zijn 17e verjaardag in mei was dat een Schwarzwalderkirschtorte, naar recept van Rutger Bakt. Een geweldige taart, maar best bewerkelijk en vooral: GROOT! Voor een lekkere taart in een weekend bedacht ik deze vereenvoudigde versie: […]
Limoen kokos mousse
Hoewel de meteorologische herfst al begonnen is, spreek ik liever nog even van nazomer. Want met een beetje mazzel kunnen we tot in oktober nog genieten van mooie zonnige dagen. Persoonlijk word ik het meest blij van zo’n graad of 22, die zomerse 35+ temperaturen kunnen me gestolen worden. Om […]
S’mores taart
Bodhi is dol op s’mores, en maakt ze regelmatig nu we op het balkon een gashaardje hebben. Toen ik op zoek was naar het verhaal achter de naam zag ik op Pinterest ook s’mores taart voorbij komen! Die moest ik maken voor hem natuurlijk. Uiteindelijk belandde ik na allerlei zoektochten […]
10 x de lekkerste recepten met frambozen
Frambozen zijn mijn lievelingsvruchten! Ik heb dan ook al aardig wat recepten met deze heerlijke vruchtjes op mijn blog staan. Vandaag zet ik de lekkerste recepten met frambozen voor je op een rij! De lekkerste recepten met frambozen Koekjes met witte chocolade en frambozen Het zoete van de witte chocolade […]