Als kind was ik er al dol op: After Eight. Op Sinterklaasavond, wanneer mijn zusje en alle neefjes en nichtjes marsepein kregen, werd kleine Anne-Marie al verrast met een doosje After Eight. Toen ik onlangs in een restaurant chocolade-munt mousse kreeg geserveerd wist ik: dit moest ik namaken. En ik noem het natuurlijk After Eight chocolade mousse!
Chocolademousse
Voor de basis gebruikte ik mijn succes recept voor chocolademousse, waarvan ik de hoeveelheid door tweeën deelde. Voor de ene helft gebruikte ik pure chocolade, een mooie tegenhanger voor de zoet-frisse muntmousse. En voor de andere helft gebruikte ik witte chocolade en bracht dit op smaak met een paar druppeltjes muntextract en groene kleurstof. Met de nadruk op paar!! Begin gewoon met 1 druppel en proef en kijk steeds of de smaak goed en de kleur voldoende is. De mousse moet niet naar tandpasta smaken maar een subtiele muntsmaak hebben. Beter een druppel te weinig dan te veel.
Muntextract
Muntextract en groene kleurstof koop je bij speciaalzaken als taarten- en bakwinkels maar ook de Aziatische supermarkt en bijvoorbeeld de Xenos hebben een aardig assortiment. Oja, je hebt voor dit toetje behoorlijk wat (beslag)kommen nodig dus de afwas is groot…Sorry! Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!
After Eight chocolade mousse
Wat heb je nodig (vier grote of zes kleinere porties)
- 125 gram pure chocolade
- 125 gram witte chcolade
- 3 dl. slagroom
- 4 eieren
- 60 gram suiker
- Muntextract
- Groene voedingskleurstof
- After eight chocolaatjes (decoratie)
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze – in twee verschillende kommetjes – in de magnetron (ca. 1 – 1,5 minuten op 800 watt). Laat een beetje afkoelen. Scheid de eieren. Sla de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Sla in een derde (grote) kom de eidooiers met de suiker dik en lichtgeel.
Verdeel het eierdooier mengsel over twee kommen. Roer de afgekoelde pure chocolade door de ene en de witte door de andere kom met eierdooier. Verdeel de slagroom in tweeën en roer ook dit door beide kommen met ei/chocolade. Breng nu de witte chocolademousse op smaak met muntextract en op kleur met groene kleurstof.
Schep hierdoor voorzichtig de helft van de stijfgeklopte eiwitten door elke kom. Let op, niet meer kloppen, maar omscheppen, zo houdt je de meeste lucht in de mousse.
Verdeel de mousse over een aantal mooie glazen of kommetje in twee of meerdere laagjes. Zet tenminste een uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer met een After Eight chocolaatje
Jaaaaaa, helemaal fantastisch dit! Ik hield daar als kind ook zo van en nu af en toe nog steeds! Mooi recept!
Thnx! Echt een retro chocolaatje hê
Ohhh ik ben echt een sucker voor chocolade mousse !
Het lekkerste toetje van de wereld!
Oh heerlijk ik heb bijna standaard een doosje After Eight in de voorraadkast staan 😀
Ik ook! Maar bij mij staan ze in de koelkast, vind ze koud het allerlekkerst!
Dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Ik ben ook gek op after eight!
Wat een leuk recept, ben ook dol op after eight mmm
Heb je een kleurstof op oliebasis gebruikt of op waterbasis? Ik lees overal dat chocolade niet mengt met kleurstof op waterbasis.
Hoi Liesbeth, ik heb het even gecheckt, de kleurstof is op waterbasis. Ik had er dus geen enkel probleem mee.
Welche 3dl Creme?
sahne