Eigenlijk kende ik de worteltaart alleen uit de bekende mop van het konijn dat bij de bakker kwam. Bakker heeft u ook worteltaart? Vies hé! Maar de laatste jaren lijkt de ‘carrot cake’ ook in Nederland een plaatsje te veroveren tussen de appel- en slagroomtaarten. Ik proefde er al een paar, in lunchrooms en kant-en-klaar van o.a. Marks & Spencers. Vrijdag was ik jarig (hieperdepiep hoera!) dus de hoogste tijd om er zelf eentje te bakken!
Wortel in je taart
Voor wie het maar een gek idee vindt: wortel in je taart? Je proeft er eigenlijk niets van terug! Ben je fan? Op mijn blog vind je ook het recept voor carrot cake balletjes en carrot cake overnight oates. Die leuke suiker worteltjes koop je online.
Worteltaart of carrotcake
Deze worteltaart is verrukkelijk, heerlijk ‘sappig’ en de friszoete frosting maakt het helemaal af!
-
- 3 dl. Zonnebloemolie
- 6 eieren
- 400 gram wortels, geraspt
- 300 gram lichtbruine basterdsuiker
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 theelepels bakpoeder
- Geraspte schil van ½ sinaasappel
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 100 gram walnoten + extra voor de garnering
- 50 gram rozijnen
-
- 50 gram zachte roomboter
- 200 gram roomkaas naturel
- Sap van ½ citroen
- 60 gram poedersuiker
Klop voor de frosting de boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt. Mix de roomkaas, citroensap en poedersuiker door de boter. Bestrijk de afgekoelde (!) taart met de frosting. Garneer met de walnoten (of met leuke kleine worteltjes van fondant of marsepein).