Blauw is mijn lievelingskleur! Nu zie je qua voeding niet zo heel veel blauws voorbijkomen. Blauwe bessen. Blue Curacao. Blauwe M&M’s. Dat was het wel zo’n beetje. Of het moet uit dat gekke Amerika komen, zoals deze prachtige blue velvet cake.
Blue velvet cake
Red velvet cake, dat kennen we inmiddels wel. Maar blue velvet, daar had ik dan weer nooit van gehoord. Die blauwe kleur, wat mooi!! Ik maakte eerder een kleurrijk overzicht met mermaid, unicorn en rainbow food op mijn blog.
De taart op de foto is met een kant-en-klare mix eenvoudig te maken en is net zo mierzoet als hij er uit ziet. Het glazuur springt bijna van je tanden. Maar de cake is fluweelzacht en heerlijk én je hebt in korte tijd en met weinig moeite een mooi spektakelstuk op tafel staan. En je kunt helemaal los gaan met de decoratie, van (eetbare) bloemen tot snoepgoed. Ik kocht de blue velvet cakemix van Duncan Hines, maar die is inmiddels niet meer te koop. Wel vond ik een blue velvet mix op de site van Xenos.
Cups, spoons en fahrenheit?
Omdat op bakmixen uit Amerika op de verpakking wordt gesproken over cups, spoons en fahrenheit heb ik een handige omrekentabel gemaakt.
Blue velvet cake
Wat heb je nodig:
- Blue Velvet cake mix
- boter, eieren, water (zie verpakking)
- Frosting/botercreme
M&M’s
Meringue staafjes (of andere decoratie naar wens)
Springvorm van 22 cm doorsnede
Vet de springvorm in. Verwarm de over voor op 165 graden. Smelt de boter in een steelpannetje op een heel laag. Doe de cakemix, het water, de eieren en de boter in een kom en mix op lage snelheid totdat alles gemengd is. Mix nu twee minuten op hoge snelheid tot een luchtig geheel.
Giet in de springvorm. Bak de cake in ca. 45 minuten gaar. Check even met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Laat ca. 15 minuten afkoelen op een rooster en verwijder dan de vorm. Laat nu volledig afkoelen.
Snijd de taart doormidden met een scherp mes. Snijd nog een dun randje van de onderste helft af en verkruimel dit (decoratie!). Smeer de onderste helft in met ca.de helft van de frosting en leg de bovenste helft er boven op. Ik had maar één pot met frosting. Heb je er twee dan kun je een dikkere laag tussen de twee cakehelften smeren. Smeer nu de rest van de frosting uit over de bovenkant met een spatel. Heb je twee potten, smeer dan ook de zijkant in.
Decoreer de taart met de cakekruimels, meringue staafjes en M&M’s of iedere andere decoratie je leuk lijkt.
Oh my… Deze lijkt me zalig.