Omdat ik wat te vieren had besloot ik mijn gezin te verwennen met een lekkere zoete traktatie: blondie-brownies met frambozen. Wanneer je brownies bakt met witte in plaats van donkere chocolade heten ze dus blondies. De smaak is prima, al moet ik zeggen dat ik persoonlijk witte chocolade vooral heel zoet vind smaken en niet zozeer naar chocolade. Maar het frisse van de frambozen doet het goed met het zoet.
Diepvries frambozen
Wanneer ik bak met frambozen gebruik ik meestal (ontdooide) diepvries frambozen. Die zijn namelijk 1) het hele jaar door verkrijgbaar en 2) veel goedkoper dan verse. En als je ze in een baksel verwerkt maakt het niet zo uit dat de ontdooide frambozen niet helemaal mooi meer zijn. Zolang ze maar smaken! Fan van frambozen? Maak dan eens deze lekkere luchtige frambozenmousse.
Blondie brownies met frambozen
-
- 4 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram boter
- 130 gram bloem
- 2 snufjes zout
- 200 gram frambozen (vers of diepvries)