Een kwarktaart gaat er hier thuis altijd wel goed in. En die maak ik – ik beken alvast maar – ook regelmatig uit een pakje van Dr. Oetker. Gewoon, omdat ik het lekker vind! Deze frambozen kwarktaart met meringue voor Valentijn is wel zelfgemaakt, en natuurlijk net zo lekker!
Hartvorm
Ik gebruikte een hartvormige springvorm, maar natuurlijk kun je ook gewoon een ronde taart maken. Zorg wel dat je een velletje bakpapier op de bodem legt (was ik even vergeten), anders krijg je de koekbodem bijna niet meer los.
Frambozen
Ik gebruikte een combi van diepvries frambozen (in de taart) en verse frambozen (op de taart). Diepvries is vaak vele malen goedkoper en dus perfect om in de taart te verwerken. Ik gebruikte een zakje meringue uit de winkel, je kunt de meringue natuurlijk ook gewoon zelf maken. In dit artikel verzamelde ik ook nog leuke foodie cadeautips voor Valentijn!
Frambozen kwarktaart met meringue voor Valentijn
Wat heb je nodig (taart van ca. 20 cm doorsnede
Ingrediënten
- 500 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 100 ml melk
- 6 eetlepels suiker
- scheutje vanille essence
- 6 blaadjes gelatine (Oetker)
- 150 gram biscuitjes
- 85 gram roomboter
- 250 gram frambozen diepvries (ontdooid)
- Decoratie: verse frambozen, slagroom, meringue, taartdecoratie
Extra nodig: hartvormige springvorm, bakpapier
Smelt de boter op een laag vuur in een steelpannetje. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Roer de biscuitjes door de boter. Klem een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het koek-boter mengsel hierover. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
Week de velletjes gelatine ca. 10 minuten in een kom met water.
Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanille essence. Doe de kwark in een beslagkom. Verwarm de melk in een pannetje. Knijp de gelatine velletje voor velletje uit en los ze op in de warme melk.
Laat de melk iets afkoelen en roer dan goed door de kwark heen. Spatel de slagroom door de kwark en voeg de frambozen toe (je kunt ze eventueel iets fijner prakken). Giet het mengsel over de bodem, strijk vlak met een spatel en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Decoreer met slagroom (bij voorkeur vers geklopt met een zakje slagroomversteviger), verse frambozen, meringue en taartdecoratie hartjes.