Toen ik deze Brookies voorbij zag komen op Pinterest wist ik: die moet ik maken! Brookies zijn een combi van brownies en cookies, dé favorieten van mijn zoon Bodhi. Versgebakken brookies overleven dan ook niet heel erg lang hier in huis…..Ik deel het recept voor brookies graag met jullie, dit moet je namelijk een keer proberen!
Masterchef Australie
Het recept voor brookies komt uit een aflevering van Masterchef Australie van het seizoen 2016. Ik kijk eerlijk gezegd zo goed als geen televisie maar hoor altijd goede verhalen over deze tv-show.
Heel veel chocolade
Er gaat ontzettend veel chocolade in dit recept. Bijna een halve kilo!! Maar goed dat mijn zoon de lengte en stofwisseling van mijn man heeft. En het is een puber hè, die blijven eten! Gebruik voor de decoratie bij voorkeur van die chocoladedruppels van b.v. Callebaut. Of snijd anders de chocolade in mooie kleine stukjes.
Twee bakplaten
Je hebt voor dit recept zeker twee bakplaten nodig, of eigenlijk twee bakrondes. Je kunt de hoeveelheid natuurlijk ook halveren. Op de foto hierboven kun je goed zien dat de buitenkant van de cookies knapperig is – als een cookie – en de binnenkant zacht – als een brownie
Recept voor brookies
Wat heb je nodig (ca. 24 koekjes)
- 350 gram pure chocolade
- 100 gram chocolade druppels puur
- 45 gram roomboter
- 225 gram witte basterdsuiker
- 80 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zet een klein pannetje op een grote pan met heet water en verwarm de chocolade (350 gram, dus niet de druppels) en roomboter – au bain-marie – tot alles gesmolten en vermengd is. Haal van de pan en laat afkoelen.
Doe de basterdsuiker, bakpoeder, maizena, eieren en vanille in een kom en klop het geheel licht en luchtig. Roer er de afgekoelde chocolade door.
Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang, nog makkelijker) het beslag op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Verdeel de chocolate druppels over de koekjes en druk ze er voorzichtig een beetje in. Bak ca. 13 minuten in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op de bakplaat (ca. 10 minuten) en daarna volledig afkoelen op een rooster.
Kende jij het recept voor brookies al? Heb je ze wel eens geproefd? Probeer ook eens dit recept voor uitzonderlijk goede brownies