Op deze laatste dag voor kerst zal ik je niet lastig vallen met ingewikkelde recepten. Maar als je nog iets zoekt voor bij de koffie wat leuk, lekker en eenvoudig te maken is, zoek dan niet verder! Deze kerstfudge met cranberry’s is in een handomdraai gemaakt en smaakt heerlijk!
Cranberry’s
Op een of andere manier blijven cranberry’s bij Kerst horen. Ik maakte eerder al eens heerlijke cranberry compote (lekker bij een stukje vlees) en cranberry azijn. In deze fudge gebruikte ik gedroogde cranberry’s. Meer inspiratie voor fudgesmaken? Ik maakte eerder al eens dropfudge, lemon meringue fudge, bounty fudge en mermaid fudge.
Decoratie
Je kunt de fudge naar hartenlust decoreren. Met kaartdecoratie (kerstboompjes, sterren, gingerbreadmen), sprinkles, maar bijvoorbeeld ook met fijngestampte candycanes of kerst M&M’s (rood/groen). Leef je uit! Ook qua chocolade kan je variëren. Ik had nog wat restjes, en gebruikte zowel pure chocolade als een reep Tony Chocolonely salted karamel. Leuk om te serveren bij bijvoorbeeld een kerst high tea!
Kerstfudge
Wat heb je nodig:
- 1 blikje zoete gecondenseerde melk
- 400 gram chocolade
- handje cranberry’s
- taartdecoratie, candy canes, M&M’s etc.
Bekleed een kleine vierkante vorm (ca. 15×15) met bakpapier. Verwarm in een pannetje de zoete gecondenseerde melk tot net tegen de kook. Smelt hierin in stukjes de chocolade. Roer er – als alle chocolade gesmolten is, de cranberry’s door. Giet in de bakvorm, strijk de bovenkant een beetje vlak en decoreer naar wens. Laat in de koelkast een uurtje of twee opstijven. Snijd de randen mooi recht (de reststukjes zijn ook lekker!) en serveer in blokjes.