Home Âģ Lemon bars, heerlijk frisse gebakjes!
Lemon bars

Lemon bars, heerlijk frisse gebakjes!

Een bodem die wel wat weg heeft van boterkoek en daarop een heerlijke laag frisse lemoncurd. Deze lemon bars wil je maken!

Lemon bars

Lemon curd

Lemon curd is een verslavend lekker goedje, dat ik graag maak voor bij de scones. Maar het is ook heerlijk in de yoghurt of om zo uit een potje te lepelen! Die frisse smaak van citroenen passen gewoon super goed bij de lente. En bij de zoete boterkoek bodem!

De porties zijn klein maar fijn, dus niet meteen een aanslag op je goede voornemens voor deze lente. Heb je die niet? Dan neem je er toch lekker twee?

Lemon bars

Wat heb je nodig (10 lemon bars)

  • 135 gram bloem (100 + 35 gram)
  • 30 gram poedersuiker (+ extra om te  bestrooien)
  • 85 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • sap van 2 citroenen (130 ml.)
  • snufje zout

Extra: kleine ovenschaal of bakvorm (ik gebruikte er ÊÊn van 20 x 20 cm), bakpapier, mixer

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Doe dit vooral op een laag vermogen, de boter mag niet gaan koken. Mix in een kom 100 gram van de bloem, de poedersuiker, snufje zout en de boter door elkaar tot een samenhangend deeg. Bekleed de ovenschaal met bakpapier (dit gaat het makkelijkste wanneer je een prop maakt van het bakpapier en het daarna weer uitvouwt) en verdeel het deeg over de bodem van de schaal.

Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen kun je de citroenvulling klaarmaken. Pers de citroenen uit en mix het sap met de eieren, de kristalsuiker en de resterende 35 gram bloem tot een luchtig en glad geheel (ca. 5 minuten). Haal de bodem uit de oven en giet de citroenvulling erop. Zet terug in de oven en bak nogeens 25 minuten. Laat volledig afkoelen. Til voorzichtig uit de schaal en snijd in 10 gelijke repen. Bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.

Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon bars
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

  1. Hmm ik ben gek op baksels met citroen dus dit lijkt me erg lekker!

  2. Mijn man is dol op citroen, dus wellicht dat ik hem hier een keer heel gelukkig mee ga maken 😉

  3. Ik was lemon bars helemaal vergeten! Die wil ik eens proberen te maken 😀

  4. Wat leuk die foodblog swap! Deze wil ik zeker eens proberen, ohh wat lijkt me dit lekker! 😀

  5. Zoals je weet ben ik dol op citroen, deze vind ik er dan ook fantastisch lekker uitzien! Yum! Hier kun je mij wel voor wakker maken 😉

  6. Hoi Anne-marie, leuk dat je mijn lemon-bars gemaakt hebt! Gingen ze bij jou ook zo snel op ;)?

  7. Wat leuk die foodblog swap’s. Deze lemon bars zien er zo lekker uit. Die ga ik echt een keer maken!

  8. Dat klinkt heerlijk, ik ben ook gek op lemoncurd en dit recept doet me daar aan denken 🙂

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*