Ik vind het heerlijk om rond te neuzen op Ali express. Ik koop er vooral rond de feestdagen leuke en originele cadeautjes. Van miniaturen voor de poppenhuizen van mijn ouders tot gamegadgets voor Bodhi. En ik scoor er vaak leuke bakspullen! Zoals de chocoladevormpjes voor deze mermaid fudge.
Ali Express
Het is ongelofelijk hoe weinig je betaalt op Ali Express, vooral als je bedenkt dat het ook nog verzonden moet worden. Ik koop er graag grappige bakspullen omdat ik vaak weet dat ik die toch maar een of twee keer gebruik. Ik deel ze ook met mijn buurvrouw. Zo kocht ik er cannoli vormen, zes voor mij en zes voor haar, zodat we er samen twaalf hebben!
Mermaid tale
Deze rubberen vormpjes voor schelpen en zeemeerminstaart kostten respectievelijk € 0,92 en € 0,81. Daar kun je het nog eens voor proberen! Het enige wat je moet hebben is geduld, het kan soms zo zes weken duren voordat je je pakje in huis hebt.
Blauwe fudge
Ik gebruikte de gewone basisfudge met witte chocolade. En kleurde deze met spirulinapoeder. Dat is een natuurlijke kleurstof op basis van blauwe alg. Je kunt ook gewone blauwe kleurstof gebruiken. Het is in ieder geval een leuke en lekkere traktatie! Het is overigens best een ‘gepeuter’ om de schelpjes en de staart er heelhuids uit te krijgen!
Heb je de smaak van fudge te pakken? Je vindt op mijn blog ook recepten voor rocky road fudge, lemon meringue fudge, dropfudge, key lime pie fudge en chocolat mint fudge!
Mermaid fudge
Wat heb je nodig:
Voor de fudge:
- 400 ml. gecondenseerde melk
- 400 gram witte chocolade
- Blauwe voedingskleurstof of spirulina
Voor de decoratie
- Flesje dr. Oetker Ocean mix
- Witte chocolade (ca. 1 reep)
Siliconen vormpjes (zie hierboven)
Smelt de witte chocolade voor de decoratie au-bain marie of in de magnetron en vul de siliconenvormpjes. Laat afkoelen, haal eruit en bewaar op een bord. Herhaal totdat je genoeg decoratie naar wens hebt.
Bekleed een vierkante vorm (ca. 15 x 15) met bakpapier. Is je vorm groter? Ik maak meestal een ‘muurtje’ in de vorm met een prop aluminiumfolie. Het mengsel van de fudge is vrij stevig dus dat loopt niet uit.
Verwarm de gecondenseerde melk al roerende in een pannetje. Wanneer het tegen de kook aan is voeg je er stukje per stukje de blokjes witte chocolade aan toe. Roer totdat alle chocolade is opgelost. Voeg dan een paar druppels voedingskleurstof toe en kijk of je het voldoende op kleur vind.
Strooi de Ocean mix of andere sprinkles op de fudge en decoreer met de schelpjes en zeemeerminstaart(en)
Laat ca. 4 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de randjes van de fudge netjes recht (de afsnijdsels snoep je lekker op!) en snijd in mooie vierkante blokjes. Bij voorkeur bewaren in de koelkast, daar blijven ze zeker twee weken goed.