Zijn ze niet schattig, deze meringue nestjes met dragee eitjes? Lekker bij de koffie of als zoet onderdeel van de Paasbrunch. En deze mokka meringue nestjes met paaseitjes zijn heel eenvoudig te maken!
Mokka meringue
Wist je dat ik tot voor kort geen flauw idee had waar mokkasmaak eigenlijk vandaan komt? Mokka is een koffiesoort uit Jemen, afkomstig uit de stad Mokka. Alleen de koffie die afkomstig is uit deze gebieden rondom de Rode Zee, mag de naam mokka dragen. Mokka is in feite een bittere maar toch zoete koffiesmaak. En die maak je eenvoudig zelf.
Eiwit voor meringue
Als je regelmatig bakt of kookt houd je altijd wel een aantal eiwitten of eierdooiers over. Bij het maken van advocaat bijvoorbeeld, of spaghetti carbonara, heb ik altijd heel veel eiwiten over. Ik schreef eerder al eens een blog met tips over wat je met de overgebleven eiwitten en -dooiers kan maken. En je kunt eiwitten dus ook prima invriezen. Ik vries ze dan vaak in per twee of vier, dan heb ik altijd een portie beschikbaar om meringue te maken.
Mokka meringue nestjes met paaseitjes
Wat heb je nodig (ca 12 nestjes)
- 4 eiwitten
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 10 gram maizena
- 1-2 zakjes oploskoffie espresso
- Slagroom (spuitbus of zelfgeklopt)
- dragee of chocolade-eitjes
Nog meer nodig: staande mixer, spuitzak, bakpapier.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf. Het eiwit moet stijf en glanzend zijn en lange stevige pieken hebben. Meng er vervolgens de maizena, oploskoffie en de poedersuiker door.
Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit nestjes op de bakplaat. Ik spuit meestal een ronde bodem en daarna een rand. Laat in de oven in ca. 1,5 uur drogen.
Laat volledig afkoelen. Vul de nestjes vlak voor serveren met slagroom en decoreer met paaseitjes.