Home » Zoet » Pagina 11

Zoet

Limoen lavendelcakejes

Limoen lavendelcakejes

Sinds ik die prachtige mini tulbandvorm van Cakeboss heb gewonnen (via Delicious), heb ik helemaal te smaak te pakken. Het is dan ook heel eenvoudig om vanuit een basisrecept cakejes te bakken en daar dan qua smaken en toppings op te variëren. Ik ben dol op de aparte smaak van […]

mini cheesecake met frambozen

Mini cheesecake met frambozen

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog van Boor, van de blog ‘Domaine Malpas kookt‘. Ik volg Boor al een poosje via Instagram, waar ze iedere dag heerlijke gerechten online zet. Gerechten die zij klaarmaakt voor haar gasten in de gîtes en luxe lodgetenten op vakantieverblijf […]

dropfudge

Zelf dropfudge maken

Toen ik onlangs op internet bij Van Beekum tussen de kruiden en specerijen aan het snuffelen was viel mijn oog al snel op zoethoutwortelpoeder. Interessant! Die verdween dus snel in mijn digitale mandje – samen met nog een heleboel andere specerijen – en daarna in mijn keukenkastje. Maar wat maak ik daar nou […]

Engelse flapjacks

Traditionele Engelse flapjacks

Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Engeland at ik voor het eerst flapjacks. Flapjacks zijn een soort van havermoutkoeken die sinds de 17e eeuw in Engeland worden gegeten. En echt ontzettend lekker en eenvoudig om te maken. Heb jij weleens Engelse flapjacks gegeten? Ze zijn heerlijk bij de thee of om als […]

Rabarber crumble

Zelf rabarber crumble maken

In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag […]

zelf kerstchocolaatjes maken

Zelf kerstchocolaatjes maken

Hoewel ik erg van hartige dingen hou, kun je mij wakker maken voor een stuk chocola. Het liefste heb ik dan ook echt chocola. Dus geen chocoladekoekjes, -ijs en -cake ofzo. In de maand december zit ik dan helemaal goed, met alle chocoladeletters en kerstchocolaatjes. Zelf kerstchocolaatjes maken is heel erg […]

Siciliaanse cannoli

Siciliaanse cannoli met advocaat van limoncello

Er zijn soms van die kookboeken waaruit je alles wel zou willen maken. Waar dan allemaal briefje uitsteken bij de recepten die nog op je foodbucketlist moeten komen. En die van mij die groeit alleen maar, in plaats van dat die kleiner wordt. Uit het prachtige boek ’ De Brabander […]

Gingerbread granola (kerst granola)

Soms kun je op de gekste momenten geïnspireerd raken voor een recept. Zo stond ik laatst in de Duitse supermarkt Real (waar de bakafdeling echt een hemel is voor foodies) met schattige mini gingerbread mannetjes in mijn hand. En meteen dacht ik aan een recept voor zelfgemaakte granola. Gingerbread granola in […]

roomboter kerstkransjes

Roomboter kerstkransjes

De leukste, mooiste en lekkerste cadeautjes zijn homemade. Want altijd lekker en gemaakt met liefde en aandacht. Daar kunnen geen diamanten tegen op! Op mijn blog heb ik al verschillende homemade kerstcadeaus staan. Van salted caramel tot kerst merengue schuim. Vandaag het recept voor een echte klassieker: roomboter kerstkransjes. Mooi […]

Aachener printen

Traditioneel kerstrecept: Aachener printen

Er zijn van die blogs die je meteen aanspreken en die een verfrissend andere inhoud hebben dan het – best vaak – eenzijdige bloglandschap. De blog My inner Victorian is er zo eentje. Met mijn passie voor geschiedenis en voor alles wat Engels is ben ik echt fan geworden van […]