Home » Zoet » Pagina 16

Zoet

Pina colada taart aangesneden

Pina colada taart

Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik! Op maandag jarig zijn is natuurlijk helemaal niks dus heb ik het gisteren al gevierd. En maakte ik een taart die al een poosje op mijn ‘to bake lijstje’ stond: de pina colada taart! Pina […]

Cakerol met witte chocolade en frambozen

Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de heerlijke blog van Lianne: de-zoetekauw.nl Een pak van mijn hart, Lianne is net als ik dol op bakken, chocolade en koekjes! En ik wist ook al vrij snel wat ik wilde gaan bakken: de cakerol! Net als Lianne […]

My happy kids: American chocolate chip cookies

Er gaat eigenlijk niets boven verse zelfgebakken koekjes. Die geur in je huis, die smaak van verse koekjes, het gemak waarmee je ze eigenlijk maakt. Bodhi en ik bakken regelmatig koekjes maar heb nog weinig recepten online gezet. We gaan het goedmaken met deze American chocolate chip cookies. Bodhi is dol […]

limoncello-ricotta taart

Limoncello-ricotta taart met amaretti bodem

Op een mooie Pinksterdag……maak je natuurlijk deze heerlijke limoncello-ricotta taart met een bodem van amarettikoekjes! Regen of zon, thuis of op visite, met zo’n taart kun je altijd aankomen! In het tijdschrift Delicious (maart 2016) kwam ik deze taart tegen en wist meteen: die moet ik maken! Ik ben dol […]

millionaires shortbread

Millionaires shortbread met karamel zeezout

Okay, ik heb al een recept voor Millionaires shortbread op mijn blog staan. En met dat recept is niet echt wat mis alleen….. het kan nog zo ontzettend veel beter! Ik maakte toen – als variatie – een ‘semi-gezonde’ bodem van havermout. Onzin natuurlijk, de shortbread waar deze lekkernij een […]

Lemon bars

Lemon bars, heerlijk frisse gebakjes!

Een bodem die wel wat weg heeft van boterkoek en daarop een heerlijke laag frisse lemoncurd. Deze lemon bars wil je maken! Lemon curd Lemon curd is een verslavend lekker goedje, dat ik graag maak voor bij de scones. Maar het is ook heerlijk in de yoghurt of om zo […]

kletskoppen

Kletskoppen bakken

Koekjes bakken is dankbaar werk. Het is niet moeilijk en het resultaat eigenlijk altijd goed. Zelfs het meest eenvoudige koekje smaakt fantastisch als je het zelfgebakken hebt. Kletskoppen zijn harde dunne knapperige koekjes die voor een groot deel uit suiker bestaan. De luxe variant bevatten amandelen, de goedkopere vaak (ongezouten) […]

Subway M&M's cookies

Subway M&M’s cookies

Jongeren lijken tegenwoordig echt een zwak te hebben voor alles wat van over de grote Atlantische Oceaan komt. Als het Amerikaans is, is het al snel goed. Ketens als Subway en Starbucks veroveren dan ook langzamerhand de Nederland markt. Die koffie van Starbucks, die vind ik dus echt niet lekker. […]

apple crumble

Apple crumble dessert

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap: een heerlijk recept voor apple crumble! Deze maand mocht ik koken van de blog Bakken zonder beesten. Met als ondertitel ‘plantaardig bakken zonder poeha’. Op dit blog verzamelt Jessi, vegetariër en vegan-in-wording recepten zonder zuivel en/of ei. En dan heb ik het dus […]

Ouderwetse appeltaart

Mijn ouderwetse appeltaart is beroemd. En geliefd. En lekker. Volgens mijn familie althans. Iedere verjaardag moet ik ‘m maken. Als ik eens – uit luiheid of tijdgebrek – taart heb gekocht is iedereen teleurgesteld. Als ik verschillende taarten bak is de appeltaart altijd als eerste op. Hele lekkere appeltaart dus! […]