Het blijft een wonderbaarlijk fenomeen hoe een simpel blikje gezoete gecondenseerde melk na een aantal uurtjes koken verandert in een blik vol likkebaardend lekkere dikke karamel. Nooit geprobeerd? Zeker doen. Al is het maar om het wonder te mogen aanschouwen! En dulce de leche – zoals deze karamelpasta officieel heet […]
Zoet
Net echt (chocolade) ei met cheesecake en advocaat!
Het is weer maandag. Het begin van een korte week met een heerlijk lang Paasweekend in het vooruitzicht! Kijken jullie er ook zo naar uit? Ik ben de afgelopen tijd al druk bezig geweest met de voorbereidingen van leuke recepten voor Pasen. Waaronder dit heerlijke ei met cheesecake en advocaat. […]
Paascakejes (worteltaart cupcakes)
Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Van het blog zoetenverleidelijk.blogspot.nl waarvan ik deze maand mocht koken was het nog moeilijk kiezen. Alles ziet er even lekker en verleidelijk uit! Omdat ik ook bezig ben met voorbereidingen voor allerlei paasbaksel koos ik uiteindelijk voor deze paascakejes, worteltaart cupcakes met […]
Vier de lente met deze cheesecake strawberries!
Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept […]
Chocolat mint fudge
Het maken van fudge is een typisch voorbeeld van hoe je met kleine moeite snel een groots effect kunt bereiken. Ook kun je volop experimenteren met smaken en toevoegingen en zo je eigen speciale creaties maken. Ik ben al sinds ik klein was dol op After Eight. De combinatie chocolade […]
Chocolade havermoutrepen met dadels
Een gezond en lekker tussendoortje, vol met voedzame havermout en noten, en gezoet met dadels en honing. Deze chocolade havermoutrepen wil je! Havermoutreep Een havermoutreep is een smakelijke ontbijtreep of snack, ideaal om mee naar het werk te nemen. Maak ook eens deze heerlijke gezonde crackers van pitten en zaden als […]
Bloombites & Pansy shortbread cookies
Koken met bloemen, hoe leuk is dat? Bloemen smaken vaak zoet en zijn dus zowel decoratief als lekker. In de sla, op de taart of cupcake, in de soep. Niet alle bloemen zijn echter eetbaar, en de bloemen die je in de winkel koopt of in een plantsoen plukt zijn […]
Glas-in-lood-koekjes
In Heel Holland bakt zag ik voor het eerst deze zogenaamde ‘glas-in-lood’ techniek. Het leek me super om hiermee kerstkoekjes te maken. Het is echt veel eenvoudiger dan het lijkt. En het ziet er fantastisch uit! Ik heb ook harten glas-in-lood-koekjes gebakken! Glas-in-lood-koekjes Wat heb je nodig: 55 gram poedersuiker 175 […]
Limoncello snowballs
Ik had een collega beloofd wat lekkers te maken als bedankje voor haar bijdrage aan een project. En aangezien ik nog wilde experimenteren met culi kerstcadeautjes maakte ik deze heerlijke limoncello snowballs. In een potje met label een leuk en ontzettend lekker kerstcadeautje! Truffels Deze limoncello snowballs zijn eigenlijk een […]
Drie seconden in je mond, drie weken op je heupen
Ieder pondje gaat door het mondje. Als iemand dat moet weten ben ik dat wel. Je zult mij nooit horen roepen dat ik al dik word van lucht. Dus blijft mijn leven altijd er een van keuzes maken en hopen dat op een dag de negatieve calorie toch echt een […]