Soms kun je op de gekste momenten geïnspireerd raken voor een recept. Zo stond ik laatst in de Duitse supermarkt Real (waar de bakafdeling echt een hemel is voor foodies) met schattige mini gingerbread mannetjes in mijn hand. En meteen dacht ik aan een recept voor zelfgemaakte granola. Gingerbread granola in […]
Zoet
Roomboter kerstkransjes
De leukste, mooiste en lekkerste cadeautjes zijn homemade. Want altijd lekker en gemaakt met liefde en aandacht. Daar kunnen geen diamanten tegen op! Op mijn blog heb ik al verschillende homemade kerstcadeaus staan. Van salted caramel tot kerst merengue schuim. Vandaag het recept voor een echte klassieker: roomboter kerstkransjes. Mooi […]
Traditioneel kerstrecept: Aachener printen
Er zijn van die blogs die je meteen aanspreken en die een verfrissend andere inhoud hebben dan het – best vaak – eenzijdige bloglandschap. De blog My inner Victorian is er zo eentje. Met mijn passie voor geschiedenis en voor alles wat Engels is ben ik echt fan geworden van […]
Salted caramel mousse met popcorn
Salted caramel mousse met popcorn. Alleen van de titel ga ik al een beetje kwijlen…Dit overheerlijke recept komt van de Nieuw-Zeelandse foodblogger From the kitchen. Ik zag de foto en ik wist meteen: dit moet ik maken. Salted caramel en popcorn, what’s not to like? Popcorn Je ziet steeds vaker […]
Bûche de noël met pepermuntcreme
Voor de foodblogswap van november mocht ik koken van de blog Deb’s bakery & kitchen. Tot mijn grote plezier mag ik wel zeggen, want bijna alles wat Debbie bakt of kookt wil ik ook wel maken! Mijn oog viel al snel op de chocoladecakerolletjes uit the Great British bake off. Geïnspireerd op […]
Chocolade-karamel plaatkoek
Vorige week liet ik al een recept van pompoensoep zien waarin ik gebruik maakte van essentiële olie. Voor het tweede recept waarbij ik gebruik heb gemaakt van de essentiële olie, heb ik gekozen voor een recept van Donna Hay. En wel die van haar waanzinnig lekkere chocolade-karamel plaatkoek. Als je […]