In de gevulde speculaas, een dun laagje over de deegbodem van een appeltaart, in rozijnenbrood: amandelspijs is heerlijk. Zelf amandelspijs maken is niet moeilijk, en vele malen lekkerder! Banketbakkersspijs De spijs die in de winkel vaak verkocht wordt onder de naam “banketbakkersspijs” wordt gemaakt van witte bonen en gemalen abrikozenpitten. Een […]
Zoet
Mug cake of brownie in een mok
Ben je de regen buiten zat? Ongesteld? Overwerkt? Liefdesverdriet? Of heb je – om welke reden dan ook NU zin in iets warm, iets met chocolade, iets helemaal alleen voor jou? Dan is deze mug cake de reddende engel in nood! Mug cake Warm, een royale eenpersoons portie (en […]
Amerikaans snoepgoed!
Amerikaans snoepgoed is in bloggersland enorm populair. Voor de jeugd van nu geen twix, bounty of ordinaire M&M’s meer, maar peanutbuttercups, fudge pretzels en pop tarts. En M&M’s in exotische smaken als kokos en pindakaas. En niet alleen snoepgoed is populair, ook bakmixen, frosting en drankjes. Wel eens gehoord van […]
Lavender shortbread
Bij Marks & Spencers kocht ik een prachtig blik met lavender shortbread koekjes. In eerste instantie viel ik voor de vorm en kleur van het blik maar toen had ik de koekjes nog niet geproefd! Wat is dat ontzettend lekker. Die geur, die verfijnde smaak! Het blik was vrij prijzig […]
After eight (dinner mints)
Na de bounties en de twix(taart) stond een ander snoepje hoog op mijn verlanglijst: After eight. Dit ietswat oubollige snoepje is al favoriet sinds ik een heel klein Anne-Marietje was. Wanneer we vroeger Sinterklaas vierden bij mijn opa en oma kregen alle kinderen marsepein, behalve ik: ik kreeg een doosje […]
Worteltaart of carrot cake
Eigenlijk kende ik de worteltaart alleen uit de bekende mop van het konijn dat bij de bakker kwam. Bakker heeft u ook worteltaart? Vies hé! Maar de laatste jaren lijkt de ‘carrot cake’ ook in Nederland een plaatsje te veroveren tussen de appel- en slagroomtaarten. Ik proefde er al een […]
Hollandse vlag aardbeien
Vandaag is het 5 mei en vieren we Bevrijdingsdag. Een mooie gelegenheid om eens een keer Hollandse vlag aardbeien te maken. Ik heb ze al vaak voorbij zien komen op Pinterest en ze stonden al een poosje op mijn to-cook lijst. Hollandse vlag aardbeien Het ‘recept’ is even simpel als […]
Twix taart (Millionaires shortbread)
Mijn zoontje wordt vandaag 9 jaar dus maak ik (onder andere) zijn favoriete taart : millionaires shortbread. Door hem ook wel Twixtaart genoemd. En hé, een knapperige koekbodem, een dikke laag karamel afgedekt met chocola…dat is toch ook een Twix?! Dit keer maak ik een lekkere en ietspietsie gezondere variant. Door […]
Zelf bounties maken!
Zelf bounties maken, hoe cool is dat?! Ik voelde me een soort Willy Wonka toen ik gisteren mijn eerste eigen bounties maken ging. Het recept is eigenlijk heel simpel en je hebt maar drie ingrediënten nodig. En geloof me, ze zijn heerlijk. Proberen dus! Wel erg machtig, dus maak ze bij voorkeur […]
Blondie brownies met frambozen
Omdat ik wat te vieren had besloot ik mijn gezin te verwennen met een lekkere zoete traktatie: blondie-brownies met frambozen. Wanneer je brownies bakt met witte in plaats van donkere chocolade heten ze dus blondies. De smaak is prima, al moet ik zeggen dat ik persoonlijk witte chocolade vooral heel […]