Home » Zoet » Pagina 5

Zoet

Meringue met oranjebloesemwater

Meringue met oranjebloesemwater voor Koningsdag

‘Vroeger’ kocht ik graag van die heerlijke grote meringues bij V&D. Tegenwoordig maak ik die natuurlijk zelf. Voor Koningsdag bedacht ik deze versie van meringue met oranjebloesemwater. Meringue Omdat wij graag spaghetti carbonara eten, heb ik altijd wel een bakje met eiwitten in de vriezer liggen. Geen voedselverspilling hier in […]

mangomousse met koraal tuile

Koningsdag mangomousse met koraal tuile

Ik wilde al een poosje iets doen met de zogenaamde koraal tuile. Flinterdunne breekbare ‘koekjes’ die er uit zien als koraal. Toen ik laatst een bolvormige siliconenvorm kreeg gingen er wat radertjes draaien in mijn hoofd….een oranje mango mousse, met daarop tuiles in de kleuren van de Nederlandse vlag…zo ontstaan […]

roomboterkoekjes met glazuur en pistache

Roomboterkoekjes met glazuur en pistache

Minstens 1x per week bak ik koekjes. Niet omdat ik ze zelf zo graag eet, maar mijn twee lieve koekiemonsters (lees man en zoon) zijn verzot op homemade koekjes. Ter variatie maakte ik deze roomboterkoekjes met glazuur en pistache Glazuur Glazuur maak je eenvoudig zelf met poedersuiker en een beetje […]

Gekonfijte sinaasappelschilletjes of orangettes

Pas wanneer je deze gekonfijte sinaasappelschilletjes zelf maakt snap je waarom ze vaak zo duur zijn in de winkel. Net zo’n beetje als met macarons. In het geval van deze zogenoemde ‘orangettes’ zit ’t m vooral in de vele handelingen en de tijd die in het beslag neemt. Ik noem […]

Ube Madeleines

Ube madeleines

De buren op het bedrijventerrein van Peter’s bedrijf hebben een Filipijnse toko. Via hen mocht ik kennismaken met ube, de Filipijnse paarse yam. Ik bakte er heerlijke ube madeleines mee! Ube Een yam is een eetbare wortelknol die vaak wordt verward met de paarse zoete aardappel. Ze komen echter uit […]

gevulde koeken bakken

Gevulde koeken bakken

Vroeger – in één van mijn eerste bijbaantjes – werkte ik vlak naast een warme bakker. Iedere vrijdag ging ik daar met mijn collega’s een versgebakken, nog warme, gevulde koek halen. Na die tijd heb ik nooit meer zulke lekkere gevulde koeken gegeten! Tijd om zelf eens gevulde koeken te […]

Tulbandcakejes met limecurd

Tulbandcakejes met limecurd

Ik maakte al vaker lemoncurd, maar toen ik laatst een behoorlijk hoeveelheid limoentjes had (I love mojito’s) besloot ik te gaan voor de limoenvariant, ofwel limecurd. De ideale topping voor deze tulbandcakejes met limecurd! Scones Lemoncurd, of in dit geval limecurd, wordt traditioneel vaak gegeten bij scones. Is ook super […]

mini linzer torte

Mini Linzer torte uit ‘Nog meer kleine taartjes’

Ik ben dol op kleine taartjes! Ik was dan ook blij dat ik ook het derde deel van de serie van Petit Gateau mocht ontvangen. In ‘Nog meer kleine taartjes’ vind je – zoals de naam al verraadt – nog veel meer recepten voor de lekkerste kleine taartjes. Uit dit […]

Frambozen kwarktaart met meringue

Frambozen kwarktaart met meringue voor Valentijn

Een kwarktaart gaat er hier thuis altijd wel goed in. En die maak ik – ik beken alvast maar – ook regelmatig uit een pakje van Dr. Oetker. Gewoon, omdat ik het lekker vind! Deze frambozen kwarktaart met meringue voor Valentijn is wel zelfgemaakt, en natuurlijk net zo lekker! Hartvorm […]

appelcake bakken

Appelcake bakken

Toen ik onlangs een hele doos met Marlène appels kreeg voor Kerst riep mijn man: appelcake! Ik had dat nog nooit gedaan, dus een prima plan. Een appelcake bakken is helemaal niet moeilijk en smaakt heerlijk! Marlène appels Ik ben fan van Marlène appels, heb zelfs de appelboomgaarden in Noord-Italië […]