Ik had de siliconen vorm ervoor al een eeuwigheid in huis, en toen ik laatst een onverwacht dagje vrij had ging ik eindelijk eens zelf gummiberen maken! Super leuk en gemakkelijk om te doen. Haribo gummiberen Gummiberen zijn in 1922 bedacht door de Duitse Herr Riegel van het bedrijf Haribo […]
Zoet
Tartelettes met chocolade en karamel
Ik blijf fan van die leuke kleine taartjes, ook wel tartelettes genoemd. Perfect qua formaat, en een fijne basis om mee te experimenteren. Deze tartelettes met chocolade en karamel waren in ieder geval zeer geslaagd! Variëteiten Ik maakte al diverse soorten tartelettes. Mijn favoriet is deze lemon meringue variant! Maar […]
Kerstfudge met cranberry’s
Op deze laatste dag voor kerst zal ik je niet lastig vallen met ingewikkelde recepten. Maar als je nog iets zoekt voor bij de koffie wat leuk, lekker en eenvoudig te maken is, zoek dan niet verder! Deze kerstfudge met cranberry’s is in een handomdraai gemaakt en smaakt heerlijk! Cranberry’s […]
Een chocozoen voor Kerst
Geschreven door gastblogger Dieneke van der Waal – Kerst staat weer voor de deur. Een gezellig maar drukke tijd. Wat gaan we doen met kerst, waar gaan we met wie het kerstdiner eten? En dan natuurlijk vooral….wat eten we met kerst? Misschien wel deze lekkere chocozoen? Kerstdiner Ideeën en recepten […]
Lemon meringue croissants
Mijn favoriete taartsmaak is lemon meringue. De combi van het frisse van citroen en het zoete van de meringueschuim is goddelijk! Voor het kerstontbijt en alle ontbijtjes daarna bedacht ik daarom deze lemon meringue croissants! Lemon meringue Italiaans schuim De meringue is eigenlijk Italiaans schuim. Het eiwit wordt namelijk niet […]
Bountyfudge
Ik heb al meerdere recepten voor fudge op mijn blog staan. Van heerlijke lemon meringue fudge tot drop fudge. Dat maak je eenvoudig van o.a. gecondenseerde melk. Maar alleen met gecondenseerde kokosmelk maak je deze fantastische bountyfudge Bounty Ik ben sowieso fan van Bounty, en dan vooral de pure. Die […]
Homemade lekkernijen van Zuster Evie
Ik denk dat bijna iedere lezer van dit blog wel kan beamen: homemade is altijd lekkerder! Maar helaas heeft niet iedereen de tijd of vaardigheid om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Enter de homemade lekkernijen van Zuster Evie, die met dit geweldige initiatief tevens het meest […]
3 x madeleines: klassiek, pumpkin spice en matcha
Ken je dat, dat je kasten uitpuilen van de bakvormen? Maar dat je toch steeds weer nieuwe koopt? Toen ik laatst tegen deze mooie compacte siliconen vorm voor madeleines aanliep moest ik die wel meenemen. Die had ik immers nog niet? Ik maakte drie heerlijke versies: de klassieke madeleines, pumpkin spice […]
Noga met pistachenoten en cranberries
Zelf noga maken is een beetje als toveren of scheikunde. Met een heleboel suiker, slechts één eiwit en smaakmakers naar wens maak je zelf dit heerlijke snoepgoed. En een suikerthermometer, die is eigenlijk ook wel onmisbaar. Maar dan heb je wel je eigen noga met pistachenoten en cranberries gemaakt! Suikerthermometer […]
Tartelettes met mango en kokos
Het is alweer een poosje geleden dat ik heb meegedaan met de maandelijkse foodblogswap. Een initiatief waarbij je een recept maakt van een andere foodblogger. Iets met vakantie en druk enzo. Maar deze maand had ik er weer zin in! Ik mocht iets maken van de blog van de blog […]