Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n taarteter. Ik maak graag een ouderwetse appeltaart en doe een moord voor een stukje millionaires shortbread of een lemon meringue tartellette. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Ik vind bijvoorbeeld de smaak van mokka heerlijk maar een mokkataart veel te zwaar en […]
Zoet
Mermaid fudge
Ik vind het heerlijk om rond te neuzen op Ali express. Ik koop er vooral rond de feestdagen leuke en originele cadeautjes. Van miniaturen voor de poppenhuizen van mijn ouders tot gamegadgets voor Bodhi. En ik scoor er vaak leuke bakspullen! Zoals de chocoladevormpjes voor deze mermaid fudge. Ali Express […]
Gemakkelijke kersenclafoutis
Zomer betekent ook kersen! Mooie, grote, rode kersen uit Nederland. Heerlijk zo uit het handje, maar ook fijn om mee te bakken. Zoals in deze klassieke en vooral gemakkelijke kersenclafoutis. Ontpitter Een kersenontpitter is typisch zo’n keukentool dat het grootste deel van het jaar in de la ligt. Toch is het […]
Review ‘Veel lekkers van Anna’ + recept walnootkoekjes
Onlangs mocht ik aanwezig zijn bij de uitreiking van het Heel Holland Bakt winnaarsboek. Winnares 2019 Anna Yilmaz reikte het eerste exemplaar van haar boek ‘Veel lekkers van Anna’ uit aan minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer. Met een stuk van de heerlijke winnende tulpentaart! […]
Review Bourgini Classic Kitchen Chef en recept rozenmeringue
Ik ben nog iedere dag verliefd op mijn pistachekleurige KitchenAid Artisan. En gebruik ‘m ook heel regelmatig. Maar ik realiseer mij ook dat niet iedereen zo’n apparaat van rond de 500 euro kan of wil aanschaffen. Toen ik onlangs een Bourgini Classic Kitchen Chef kreeg leek het mij een goed […]
Sinaasappelharten van zelfgemaakt croissantdeeg (vaderdagtip)!
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Vijf weken na Moederdag is het tijd voor Vaderdag. Ik heb altijd het gevoel dat er – in de commercie – een beetje meer aandacht is voor Moederdag dan voor Vaderdag. Misschien omdat we voor de vaders niet zo van de zoetsappige kadootjes […]
Cheesecake- en pindakaaskoekjes uit ‘100 luxe koekjes van eigen deeg’
Koekjeskoning Ellouisa volg ik al heel wat jaren. Je vind op mijn blog zelfs een interview met haar over nostalgie & eten. Dat ze nu haar eigen kookboek ‘100 luxe koekjes van eigen deeg’ heeft uitgebracht is natuurlijk fantastisch. En geheel terecht, want Elisabeth – zoals ze eigenlijk heet – […]
Roze meringue lollies (moederdagtip!)
Ik vind meringue maken leuk en lekker! Van pavlova’s tot meringuenestjes. Ik heb altijd wel eiwitten over van een gerecht, en die drie vries ik dan vaak per 2 of per 4 in. Zodat ik altijd meringue kan maken als ik daar zin of trek in heb. Voor moederdag bedacht […]
Chocolade fudgetaart
Dit jaar vieren we Bodhi’s verjaardag in Oostenrijk. En eten we vandaag vast ergens een heerlijk gebakje in een konditorei. Maar toen ik Bodhi vorig jaar vroeg wat voor taart hij voor zijn verjaardag wilde (chocoladetaart!) wist ik direct welke ik wilde gaan maken: de chocolade fudgetaart van Oh my foodness. […]
Kwarkbolletjes of Quarkbällchen uit Back!
Ik ben fan van de Duitse keuken. Daarom kon na het geweldige ‘Koch!’ ook de opvolger ‘Back!’ niet in mijn collectie ontbreken. De zusjes Marijne & Liesbeth Thomas zijn er wederom in geslaagd een boek te maken waaruit ik bijna alles wel wil maken. Mijn eerste baksel? De kwarkbolletjes of […]