Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen, het avondje van Sinterklaas! En wat past daar nou beter bij dan zo’n heerlijke en mooie sinterklaas chocoladetaart met de zoete romige smaak van mascarpone en witte chocolade en een bodem van speculaas? Ik decoreerde de taart met kleine chocoladelettertjes van witte-, pure en melkchocolade.
Het taartje is klein maar super machtig. Snijd er dus kleine puntjes van. Meer Sinterklaas lekkernijen? Maak dan ook eens deze gevulde kruidnoten of roomborstplaat.
Sinterklaas chocoladetaart
Wat heb je nodig (sinterklaas chocoladetaart van 20 cm doorsnede, ca. 8 puntjes)
- 250 gram witte chocolade
- 125 gram mascarpone
- 125 gram kwark
- 125 ml slagroom
- 10 speculaasjes (ca. 100 gram)
- 50 gram roomboter
- Chocoladelettertjes ter decoratie
Doe de speculaasjes in een stevige plastic zak en sla stuk met een vijzel of een pannetje. Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje en roer de kruimels door de boter. Verdeel het kruimelmengsel over een springvorm van 20 cm doorsnede en druk aan met de achterkant van een lepel.
Zet de vorm in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron (ca. 2 minuten op 800 watt). Haal van het vuur en laat ca. 10 minuten afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Roer de afgekoelde chocola door de kwark. Roer hier vervolgens de mascarpone door. Klop met een spatel de slagroom erdoor totdat je een glad en egaal mengsel hebt.
Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder de rand van de springvorm en decoreer de taart met de chocoladelettertjes. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.
Wat een gezellig taartje! En hmmm een bodem van speculaas is sowieso goud, zo lekker!
O ik zit een beetje te kwijlen. wat ziet deze taart er zalig uit!
Lekker he, speculaas!
Heb ik ook af en toe, dat ik kwijlend achter de computer zit…..
Mjammieeee die ziet er mooi en lekker uit
Wat een heerlijke Sinterklaas taart!
Ge-wel-dig!!!! Dit wil ik!!! ???