Voor de foodblogswap van december mocht ik koken van de blog van Colours ’n Cooking. Maaike is nog maar 19 maar heeft al een blog vol met vegan recepten en hotspots. Nou is veganistisch eten niet echt mijn ding, maar toch heb ik met plezier rondgekeken tussen haar recepten. Mijn oog viel al snel op de snickerkoekjes, en toen ik zag dat ze daar ook een niet-vegan recept voor had was de keus snel gemaakt!
Candybars
De mannen bij mij in huis zijn behoorlijke snoepers en dol op candybars. Deze snickerkoekjes vielen dan ook goed in de smaak! Ik gebruikte gezouten pinda’s, omdat ik dat extra lekker vind. En natuurlijk voegde ik er nog wat stukjes chocolade aan toe. Als je foute koekjes maakt moet je ook echt foute koekjes maken!
Snickerkoekjes
Wat heb je nodig (18-20 koekjes)
- 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- 2 eetlepels cacao
- 100 gram karamelblokjes (ik gebruikte Lonka)
- 50 gram gezouten pinda’s
- 50 gram chocolade (melk of puur)
Snijd de karamel en de chocolade in kleine blokjes.
Mix de suiker met de boter glad. Meng het ei erdoor. Voeg de bloem, bakpoeder, cacao, zout en vanille toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed hier de pinda’s, karamel en chocolade door.
Maak 18-20 balletjes van het deeg. Leg ze op een bord, dek af met plastic folie en laat ca. 2 uur in de koelkast afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verdeel de balletjes over de twee bakplaten, houd voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de balletjes iets plat. Tenzij je een hele grote oven hebt gaan er 9 – 12 koekjes op een plaat.
Bak de koekjes 16 minuten. Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan naar een rooster om volledig af te koelen. Bak ondertussen de tweede lading snickerkoekjes.
Hmmm klinkt weer heerlijk, vooral met die stukjes lonka erin!