Home » Tiramisu wentelteefrolletjes

Tiramisu wentelteefrolletjes

Regelmatig zag ik op Pinterest wentelteefrolletjes voorbijkomen. Hier in huize Otter zijn we dol op wentelteefjes, dus deze variant wilde ik graag proberen. Alle recepten die ik tegenkwam waren echter met nutella of aardbeien. Nutella, dat lust ik dus echt niet. En aardbeien in december vind ik een no-go. Een blik in de koelkast bracht mij al snel op een idee en dus combineerde ik twee van onze gezinsfavorieten tot deze tiramisu wentelteefrolletjes!

Tiramisu wentelteefrolletjes

Tiramisu

Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert, van laagjes lange vingers en een mengsel van mascarpone, ei en sterke koffie. En een scheut(je) amaretto. Alleen die laatste liet ik weg in dit recept. Maar wil je helemaal losgaan voeg dan gerust nog een scheutje toe!

Tiramisu wentelteefrolletjes

Wentelteefjes

Wentelteefjes – in het Frans ook wel pain perdu (verloren brood) genoemd, zijn ideaal om restjes oud brood weg te werken. Ik gebruik bij voorkeur wit brood. Ik eet anders nooit wit brood, behalve voor wentelteefjes en tosti’s. En dan ook nog het liefst casinobrood, omdat dat zo mooi gelijkmatig van vorm en gemakkelijk te verwerken is. Probeer ook eens deze tropische versie met kokosmelk en ananas. Of natuurlijk gewoon de klassieke versie! Je kunt ook heel goed restjes kerstbrood gebruiken om wentelteefjes van te maken. Lees meer over de geschiedenis van het wentelteefje!

Tiramisu wentelteefrolletjes

Tiramisu wentelteefrolletjes

Wat heb je nodig (per vier rolletjes)

  • 4 sneden wit casino brood
  • 2 eieren
  • Scheut sterke espresso
  • Scheutje melk
  • Mascarpone naar smaak
  • Cacao
  • Suiker
  • Boter om in te bakken

Zet een sterke espresso en laat deze afkoelen.

Snijd de korstjes van de sneden brood en rol ze met een deegroller iets uit. Roer in een diep bord de eieren los met een scheutje melk en een flinke scheut espresso.

Besmeer de sneden brood royaal met mascarpone en rol ze op. Verhit de boter in een koekenpan. Haal de wentelteefrolletjes door het ei-espresso mengsel en bak in de koekenpan in een paar minuten goudbruin.

Bestrooi met suiker en cacao en serveer direct.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu wentelteefrolletjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*