Regelmatig zag ik op Pinterest wentelteefrolletjes voorbijkomen. Hier in huize Otter zijn we dol op wentelteefjes, dus deze variant wilde ik graag proberen. Alle recepten die ik tegenkwam waren echter met nutella of aardbeien. Nutella, dat lust ik dus echt niet. En aardbeien in december vind ik een no-go. Een blik in de koelkast bracht mij al snel op een idee en dus combineerde ik twee van onze gezinsfavorieten tot deze tiramisu wentelteefrolletjes!
Tiramisu
Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert, van laagjes lange vingers en een mengsel van mascarpone, ei en sterke koffie. En een scheut(je) amaretto. Alleen die laatste liet ik weg in dit recept. Maar wil je helemaal losgaan voeg dan gerust nog een scheutje toe!
Wentelteefjes
Wentelteefjes – in het Frans ook wel pain perdu (verloren brood) genoemd, zijn ideaal om restjes oud brood weg te werken. Ik gebruik bij voorkeur wit brood. Ik eet anders nooit wit brood, behalve voor wentelteefjes en tosti’s. En dan ook nog het liefst casinobrood, omdat dat zo mooi gelijkmatig van vorm en gemakkelijk te verwerken is. Probeer ook eens deze tropische versie met kokosmelk en ananas. Of natuurlijk gewoon de klassieke versie! Je kunt ook heel goed restjes kerstbrood gebruiken om wentelteefjes van te maken. Lees meer over de geschiedenis van het wentelteefje!
Tiramisu wentelteefrolletjes
Wat heb je nodig (per vier rolletjes)
- 4 sneden wit casino brood
- 2 eieren
- Scheut sterke espresso
- Scheutje melk
- Mascarpone naar smaak
- Cacao
- Suiker
- Boter om in te bakken
Zet een sterke espresso en laat deze afkoelen.
Snijd de korstjes van de sneden brood en rol ze met een deegroller iets uit. Roer in een diep bord de eieren los met een scheutje melk en een flinke scheut espresso.
Besmeer de sneden brood royaal met mascarpone en rol ze op. Verhit de boter in een koekenpan. Haal de wentelteefrolletjes door het ei-espresso mengsel en bak in de koekenpan in een paar minuten goudbruin.
Bestrooi met suiker en cacao en serveer direct.