Wat zijn verse vijgen toch een prachtig mooie en lekkere vruchten. En met de bijna zwart-paarse kleur ook nog eens hele decoratieve herfstvrucht. En hoewel je tegenwoordig het hele jaar door verse vijgen kunt krijgen is het seizoen echt nu en zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Bij voorkeur geschikt dus voor deze kwarktaartjes met verse vijgen!
Verse vijgen
Ik maak bij voorkeur kleine taartjes, ze zijn heel erg machtig maar wel erg lekker.
Kwarktaartjes met verse vijgen
Wat heb je nodig (6 taartjes):
- 7 bastognekoeken (ik gebruikte bastogne duo, met vanille)
- 30 g roomboter
- 250 g witte chocolade
- 125 ml slagroom
- 125 g kwark
- 125 g mascarpone
- 40 g suiker
- 2 verse vijgen
Eventueel ter decoratie: poedersuiker, geschaafde witte chocolade
Siliconen muffin/cupcake vorm
Doe de bastognekoeken in een stevige plastic zak en sla stuk met een vijzel of een pannetje. Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje en roer de kruimels door de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de zes muffinvormpjes en druk aan met de achterkant van een lepel.
Zet de vorm in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en laat ca. 10 minuten afkoelen.
Klop de slagroom lobbig. Roer de afgekoelde chocola door de kwark. Mix de kwark-choco mix, mascarpone en suiker door de slagroom totdat je een glad en egaal mengsel hebt.
Verdeel het mengsel over de koekbodem in de vormpjes en strijk glad met een spatel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwijder voorzichtig uit de muffinvorm (even kort in warm water dompelen kan helpen!) en decoreer met in plakjes gesneden verse vijgen en eventueel wat geschaafde witte choco en poedersuiker.
Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Bastogne, witte chocolade…. Maak me gek!
Heerlijk! Vijgen vind ik zó lekker maar het is ook een prachtige vrucht om te zien. Hier zou ik wel een vorkje in willen steken hmm 🙂
Jammie! En wat maak je leuke foto's de laatste tijd. Helemaal in de herfst sferen!
Dank je wel, wat lief! En goede fotograaf zal ik niet snel worden maar met een beetje styling kom je een heel eind 🙂
Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag 🙂
Ja mooi zijn ze he, die vijgen! Binnenkort maak ik er nog een mooie pasta mee.
Dat klinkt als een heerlijk weekend recept. Ik ben nog al verzot op vijgen.
Lekker he, verse vijgen! Heb binnenkort ook een receptje voor een lekkere pasta met…vijgen!