Home » Witte chocolade kwarktaartjes met verse vijgen

Witte chocolade kwarktaartjes met verse vijgen

Wat zijn verse vijgen toch een prachtig mooie en lekkere vruchten. En met de bijna zwart-paarse kleur ook nog eens hele decoratieve herfstvrucht. En hoewel je tegenwoordig het hele jaar door verse vijgen kunt krijgen is het seizoen echt nu en zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Bij voorkeur geschikt dus voor deze kwarktaartjes met verse vijgen!

Witte chocolade kwarktaartjes met verse vijgen

Verse vijgen

Verse vijgen kun je met de schil opeten, maar je kunt ze ook schillen. Snij de vijg in de lengte in kwarten en trek de schil van boven naar beneden van de vrucht af.
De vijgen die je in Nederland komt komen meestal uit Turkije. Ze hebben een heerlijke zoete smaak en zijn daarom heerlijk om te combineren met een stevige tegenhanger als blauwe kaas of rauwe ham. Maar ook in een combi van zoet met zoet, zoals hier met witte chocolade, doet de vijg het goed!
Verse vijgen

Ik maak bij voorkeur kleine taartjes, ze zijn heel erg machtig maar wel erg lekker.Witte chocolade kwarktaartjes met verse vijgen bovenaanzicht

Kwarktaartjes met verse vijgen

Wat heb je nodig (6 taartjes):

  • 7 bastognekoeken (ik gebruikte bastogne duo, met vanille)
  • 30 g roomboter
  • 250 g witte chocolade
  • 125 ml slagroom
  • 125 g kwark
  • 125 g mascarpone
  • 40 g suiker
  • 2 verse vijgen

Eventueel ter decoratie: poedersuiker, geschaafde witte chocolade

Siliconen muffin/cupcake vorm

Doe de bastognekoeken in een stevige plastic zak en sla stuk met een vijzel of een pannetje. Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje en roer de kruimels door de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de zes muffinvormpjes en druk aan met de achterkant van een lepel.

Zet de vorm in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en laat ca. 10 minuten afkoelen.

Klop de slagroom lobbig. Roer de afgekoelde chocola door de kwark. Mix de kwark-choco mix, mascarpone en suiker door de slagroom totdat je een glad en egaal mengsel hebt.

Verdeel het mengsel over de koekbodem in de vormpjes en strijk glad met een spatel. Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwijder voorzichtig uit de muffinvorm (even kort in warm water dompelen kan helpen!) en decoreer met in plakjes gesneden verse vijgen en eventueel wat geschaafde witte choco en poedersuiker.

Deze witte chocoladekwarktaartjes smaken overigens ook heerlijk met bijvoorbeeld frambozen of passievrucht!

8 Comments

  1. Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Bastogne, witte chocolade…. Maak me gek!

  2. Heerlijk! Vijgen vind ik zó lekker maar het is ook een prachtige vrucht om te zien. Hier zou ik wel een vorkje in willen steken hmm 🙂

  3. kimberley van Beek

    Jammie! En wat maak je leuke foto's de laatste tijd. Helemaal in de herfst sferen!

  4. Dank je wel, wat lief! En goede fotograaf zal ik niet snel worden maar met een beetje styling kom je een heel eind 🙂

  5. Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag 🙂

  6. Ja mooi zijn ze he, die vijgen! Binnenkort maak ik er nog een mooie pasta mee.

  7. Dat klinkt als een heerlijk weekend recept. Ik ben nog al verzot op vijgen.

  8. Lekker he, verse vijgen! Heb binnenkort ook een receptje voor een lekkere pasta met…vijgen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*